Buitenkeuken maken van hout? Op deze pagina ben je op de juiste adres om je droomkeuken te realiseren!

door | augustus 12, 2016

Buitenkeuken makenEen buitenkeuken maken voor op het terras of in de tuin is een prima idee. Vanwege de globale opwarming van de aarde komen wij steeds meer warme dagen tegemoet. Hierdoor is het binnenleven vaker verplaatst naar het buiten. Want wat is nou lekkerder in de heerlijke zomermaanden dan lekker buiten koken en eten? Een buitenkeuken kan je bovendien in een tuinhuisje of stacaravan plaatsen en dan kan de regen de pret niet bederven.

Op deze pagina vind je informatie voor de voorbereidingen en kan je een gratis bouwtekening downloaden om uit te proberen, die je direct kunt gebruiken.

De 3 gouden tips om er meer plezier van te hebben!

1) Koop eerst de grill, fornuis of BBQ die je in de keuken gaat monteren. Dit voorkomt dat je achteraf compromissen moet sluiten omdat de gewenste apparaat niet past. Of hou anders de bovenblad volledig vlak want dan kan ieder formaat en model erop worden geplaatst.

2) Voor de makkelijke verplaatsbaarheid bevestig wieltjes onder je keuken. Zo ben je niet gebonden aan één plek. Hiervoor heb je een egale ondergrond of extra grote wielen voor nodig. Met kleine wieltjes duwen over het grasveld zal niet goed gaan. Als je toch kiest voor een vaste buitenkeuken dan kan je die beter zo dichtbij mogelijk bij je binnenkeuken plaatsten. Dit scheelt veel heen en weer lopen met etenswaren tussen keuen en koelkast.

3) Bescherm je buitenkeuken tegen het weer. Zorg voor een goede afdekhoes of plaatst die in de schuur voor de wintermaanden. Zo blijft je keuken mooier en het gaat langer mee.

Wat voor keuken wil je hebben?

Voordat je met je buitenkeuken begint, moet je eerst erachter komen wat je zelf wilt.  Wil je een buitenkeuken met alles erop en eraan of wil je alleen maar een verlengstuk van je BBQ?

De belangrijkste stap die volgt is kiezen voor de stijl die bij je past. Er zijn namelijk buitenkeukens van alle soorten en maten. Buitenkeukens gemaakt van hout kunnen goed tegen de weersomstandigheden als het hout maar goed behandelt is. Wil je een landelijke of een moderne keuken? Als je voor een stoere en robuuste keuken gaat dan kan je die van steigerhout maken.

Bepaal de plek waar je de waterleidingen gaat monteren voor toevoer en afvoer. Aansluitingen voor elektriciteit kan je ook achteraf regelen.

Maak een goede indeling voor kastjes, laadjes en planken die je nodig hebt en er plaats in moeten vinden. Bedenk ook hoe groot moet de keuken worden? Meet de beschikbare ruimte op en zorg dat je nog genoeg plek overhoudt.

Voor de aanrechtblad kan je stenen of steigerhouten planken gebruiken.

Wat zijn de valkuilen van zelf een buitenkeuken maken?

Wil je zelf een buitenkeuken maken? Dan is het verstandig als je eerst op zoek gaat naar een goede bouwtekening. Op internet zijn er veel bouwtekeningen te vinden maar helaas zij ze niet allemaal even betrouwbaar. Met een onduidelijke of incomplete bouwtekening kom je niet ver. Dit is alleen maar bron van ergernis en geeft ook niet de gewenste resultaat. Dus het is erg belangrijk dat je de juiste bouwtekening gebruikt, hier bespaar je veel tijd, energie en geld.

Als je de bouwtekening van Fred gebruikt, dan hoef je alleen maar de instructies te volgen die aangegeven zijn op de bouwtekening. Hier voorkom je mee dat je constructiefouten maakt. Vanwege de grote hoeveelheid bouwtekeningen van verschillende niveaus is dit pakket uiteraard geschikt voor beginnende en ook voor ervaren klussers.

Een vaste buitenkeuken waarbij je continu in de warme zon staat te kokkerellen kan weleens te veel worden. Daarom kan je die maar beter in de schaduw van een boom neer te zetten. Een overkapping maken boven je buitenkeuken biedt ook een uitstekende oplossing. Let wel op dat gebruik maken van zonnescherm of parasol heel gevaarlijk kan worden boven je keuken. Omdat die van stof is gemaakt kan snel in de brand vliegen.

Hoe kan ik zelf een buitenkeuken maken?

Een goede keuken is gebaseerd op een sterke constructie en de juiste bevestiging van het aanrechtblad. Zonder een goede bouwtekening is dit heel lastig om te realiseren.

Ook de nodige materiaal kan je makkelijk aanschaffen aan de hand van de bouwtekening. Neem de bouwtekening mee naar de bouwmarkt en laat meteen alles op maat zagen. Dit scheelt later veel werk.

Voordat je hout koopt moet je weten welke houtsoorten zijn geschikt om er een keuken van te maken. Steigerhout is een mooie en sterke houtsoort met robuuste uitstraling en is een goede keuze om voor je keuken te gebruiken. Gebruikt steigerhout is niet anders dan vurenhout die heeft op de steigers gelegen bij bouwbedrijven. De algemene maten van steigerhouten planken zijn 30 cm breed en 2.50 meter lang.

Gebruik goede kwaliteit gereedschappen die geschikt zijn voor het materiaal en gebruik ze altijd volgens de beschrijving voor de juiste klus.

Je kunt bij een buitenkeuken verschillende houtverbindingen toepassen. Als je schroeven gebruikt dan kan je de schroefgaten afdekken met kneedbaar hout. Bij een dekkende verflaag zal je hier niets meer van zien. Werken met deuvels heeft het voordeel dat je “onzichtbaar” bezig bent en achteraf hoef je niets te verbergen.

Buitenkeuken maken? -Download de bouwtekening!

Buitenkeuken maken

 

Voor de gratis bouwtekening klik hier>>

Deze bouwtekening is een voorbeeld en die is afkomstig uit de bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Hij is al jaren een gepassioneerde timmerman en hij heeft tot nu toe 10.000 bouwtekeningen gemaakt.

Omdat hij nog steeds actief bezig is, worden er regelmatig nieuwe bouwtekeningen toegevoegd aan zijn bouwtekeningen pakket. Zo is het sinds kort de Kippengids te verkrijgen voor de dierenliefhebbers.

Klussen gaat relaxter als je van te voren weet wat je nodig hebt en waar je naar toe moet werken. De beste hulp hierbij is een goede bouwtekening.

Wat is er te vinden in het pakket?

Eigenlijk bevat dit pakket verschillende bouwtekeningen voor diverse  projecten voor binnen in het huis of buiten in je tuin. Dit zijn natuurlijk meubels, zoals: bed, stapelbed, tweepersoonsbed, kast, keukenkast, kledingkast, tv meubel, tafel, stoel , bank, hoekbank, bureau…

De bouwtekeningen voor grotere en complexe projecten zijn onder andere: boomhut, blokhut, schutting, kliko-ombouw, speelhuisje, tuinhuisje, overkapping, carport, konijnenhok, kippenhok, hondenhok, buitenkeuken…

Dus ook als je een buitenkeuken wilt maken, kan je uitstekend gebruik maken van de bouwtekeningen van Fred Schouten.

Wil je meer weten?

Klik hier om naar de website van Fred Schouten te gaan>>

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan een reactie achter!

 

Freds bouwtekeningen Banner-320-50

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *