Hoogslaper maken en bouwtekening nodig? Klik snel hier!

door | september 11, 2016

Hoogslaper makenWil je een hoogslaper maken? Dan ben je hier op de juiste adres.

Een hoogslaper is een uitstekende oplossing voor een kinderkamer of voor een studentenkamer. Het creëert meer ruimte en is ook een koele element in de slaapkamer voor avontuurlijke jongens en meisjes.

Om een hoogslaper te kunnen maken zul je een goede bouwtekening nodig hebben.

Op internet kom je veel bouwtekeningen tegen maar kijk wel uit want sommige hiervan zijn incompleet of gewoon slechte kwaliteit.

Op deze pagina vind je informatie voor de voorbereiding en een gratis bouwtekening die je direct kunt gebruiken.

Voorbereiden van het maken van een hoogslaper

  • Bepaal eerst de maten die je wilt maken, dus ga eerst aan de slag met de meetlint. Je kunt een standaard eenpersoons of een tweepersoons bed of zelfs een twijfelaartje maken. In dit geval heb je een matrasmaat tussenin, dus 200 x 120 cm ( de breedte van de standard eenpersoons bed is 90 cm en de kleinste tweepersoonsbed is 140 cm). Ook de hoogte van een hoogslaper is erg belangrijk. Het moet hoog genoeg zijn om bijvoorbeeld een bureau onder te plaatsen, maar er moet ook genoeg ruimte overblijven om ten minste makkelijk met een rechte rug op het bed te kunnen zitten.
  • Zoek de bouwtekening uit die de meeste overeenkomt met je verwachtingen. De maten van een bouwtekening kan je ook verhoudingsgewijs aan passen.
  • Nu is het weer tijd om de houtsoort uit te kiezen die je wilt gebruiken voor de hoogslaper maken. De goedkoopste materiaal is in dit geval vurenhout. Omdat dit een zacht houtsoort is, is het ook makkelijk bewerkbaar. Voor andere mogelijkheden klik hier>>
  • Koop alleen goede kwaliteit gereedschappen. Hier geld het ook goedkoop is duurkoop. Maar ga nier klakkeloos gereedschappen aanschaffen. Koop alleen wat je nodig hebt en gebruik gereedschappen altijd voor de klus waar die voor bestemd zijn. Hier vind je een overzicht van gereedschappen>>

De voordelen van een hoogslaper

De belangrijkste voordeel van een hoogslaper is dat je er ruimte mee kunt besparen. Een te kleine kamer kan je groter maken als je de hoogte in gaat. Dit is zeker mogelijk met kamers met een hoog plafond.

Het is ook leuk en kinderen gaan graag naar bed als ze zo leuk bed hebben.

Dit is ook een ideale speelplek. Onder het bed kan je niet alleen maar een bureau plaatsen maar bijvoorbeeld een speeltent of een bank. Je kunt ook een glijbaan bevestigen aan de hoogslaper.

De nadelen van een hoogslaper

Er zitten helaas hier ook wat nadelen aan net als overal kun je nadelen bedenken. Zelf vond ik het namelijk een beetje lastig om een hoogslaper op te maken. Maar hier is ook een oplossing voor. Namelijk kan je ook je dochter of zon op hulp vragen en voor twee valt het ook alweer mee.

Hoewel er veel mensen als eerste aan denken is uit bed vallen, maar dat gebeurt haas nooit. Mijn dochter was ongeveer 4 jaar toen ze voor het eerst op haar hoogslaper ging slapen maar we hebben er nooit problemen mee gehad. Het is wel verstandig om een opstaande rand te maken of rails gebruiken.

Ook van de bed trap afvallen kan je voorkomen met wat langere trap met brede treden, zodat er makkelijk op gelopen kan worden.

Met een nachtlampje maak je het ook veilig als je kind in de nacht naar de WC moet.

Knuffelen en voorlezen eist eerst een klimtocht van de ouders. Maar eenmaal op het bed is des gezelliger, toch?

Zo ga je aan het werk

Neem de bouwtekening mee naar de plaatselijke bouwmarkt. Op de bouwtekening zijn de maten aangegeven, dus kan je alles gelijk op maat laten zagen. Dit scheelt later veel tijd en werk.

Volg de beschrijving van de bouwtekening nauwkeurig stapsgewijs op. Hier voorkom je mee dat er constructie fouten ontstaan en dat je hout moet weggooien.

Om het hout te beschermen en makkelijk schoon te kunnen maken is het aan te raden het hout afwerken met olie, beits of verf. Voor dat je gaat verven moet je eerst het hout glad schuren. Je kunt twee manieren aan de slag. Of ga je eerst de latjes en planken monteren en dan pas verven of eerst verven en dan monteren. Allebei manieren hebben zijn voor en nadelen. Lees hier verder over hout behandelen>>

Hoogslaper maken – download de bouwtekening!

Hoogslaper maken

Deze bouwtekening is afkomstig van de bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Hij is al jaren gepassioneerde klusser en hij heeft tot nu toe 10.000 bouwtekeningen gemaakt. Omdat hij nog steeds actief is komen er regelmatig nieuwe bouwtekeningen er bij.

Fred geeft ook ondersteuning als je vastloopt met je kluswerk kan je altijd Fred om hulp vragen.

Deze bouwtekeningen zijn gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en met een handleiding geleverd.

Ben je een beginner of heb je al ervaring met klussen? Met Freds bouwtekeningen kan iedereen uit de voeten omdat zijn pakket bevat bouwtekeningen in verschillende niveaus.

De inhoud van het pakket van Fred Schouten

Ook als je een hoogslaper wilt maken, is de moeite waard om de bouwtekeningen van Fred te bekijken.

Er zitten in dit pakket talloze bouwtekeningen van meubels en projecten voor in de tuin. Zoals: bedden, tafels, stoelen, bureaus, tv meubels, kasten, bank, hoekbank, trap, kliko-ombouw, speelhuisje, boomhut, tuinhuisje, buitenkeuken, schutting, kippenhok, konijnenhok, hondenhok en nog veel meer.

Als bonus zijn krijg je de Gids voor Steigerhouten Tuinmeubelen gratis erbij.

Steigerhout is tegenwoordig een erg gewilde materiaal vanwege zijn goede eigenschappen. Het is sterk, duurzaam, van goede kwaliteit en het heeft weinig onderhoud nodig. Met een likje beits voorkom je dat het grijs wordt.

Een hoogslaper maken eist een beetje inspanning en het is de bedoeling dat deze project met een mooi resultaat wordt afgesloten. Daarom is het niet aan te raden om zomaar zonder bouwtekening eraan te beginnen. Gebruik maken van de bouwtekeningen pakket verzekert je van goede begeleiding en een prachtige hoogslaper.

Wil je je bouwproject succesvol afronden dan raad ik je aan om de website van Fred Scouten te bezoeken. Klik snel hier>>

 

Ik wens je veel plezier met je klus werk!

 

Freds bouwtekeningen Banner-320-50

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *