Houten gereedschapskist maken voor een opgeruimde werkplek!

door | maart 1, 2017

Houten gereedschapskist makenHouten gereedschapskist maken is een goede oefening voor je eerste doe-het-zelf klus. Ten eerste is het een makkelijke project en als je het zelf maakt, heb je de resultaat precies zo, hoe je die zou willen hebben. In de juiste maat, stijl en van de gewenste materiaal.

Ten tweede zal je hier tallozen voordelen mee winnen. Een goed organiseerde en opgeruimde werkplek maakt het mogelijk dat je soepel aan het werk kan. Dit voorkomt dat je fouten maakt, wat weer extra kosten zouden meebrengen. Bovendien is het heel prettig als je niet telkens weer moet zoeken naar kwijt geraakte hulpmiddelen en gereedschappen.

Alles bij elkaar creëer je hiermee een goede sfeer waar de inspiratie voor je komende project ook beter te vinden is. Dit zal je ook naar een mooiere eindresultaat helpen.

Op deze pagina vind je voorbereidingen, hoe je een houten gereedschapskist maken kan. En als voorbeeld kan je ook een gratis bouwtekening gebruiken voor je volgende project.

Voorbereidingen voor houten gereedschapskist maken.

Houten gereedschapskist makenVoordat je begint om een kist te maken, bedenk eens goed wat voor kist je nodig hebt? Het is mogelijk om een basic gereedschapskist in elkaar zetten maar je kunt ook een uitklapbare gereedschapskist te maken.

  • Als je al weet wat je erin wilt stoppen dan kan je ook bepalen hoe groot je die wilt hebben? De maat is afhankelijk ervan wat je erin wilt bewaren.

Het is ook een logische gevolg dat hoe groter en ingewikkelder je het maakt hoe langer duurt dat de klus geklaard is.

Denk ook erover na hoe de kist eruit moet zien en welke materiaal hiervoor wil je gebruiken? Bij de knop Hout kopen krijg je een overzicht van houtsoorten en eigenschappen. Eeg gereedschapskist is ook goed te realiseren van resterende hout.

Een uitstekende materiaal hiervoor is steigerhout, want het is oerdegelijk en redelijk goedkoop. In de bouwtekeningen pakket van Fred zitten er een aantal bouwtekeningen, die je ook op nieuwe ideeën kunnen brengen.

  • Verder is het handig om te weten wat voor handvat je aan je gereedschapskist wilt monteren.

Je kunt kiezen van een houten of een metalen handvat.

  • Ook als het lijkt dat dit een makkelijk project is, gebruik een goede bouwtekening.

Niets is vervelender dan als je alles weg moet gooien en opnieuw moet beginnen.

Een mislukte project koste geld en werkt demotiverend!

Houten gereedschapskist maken – Bouwtekening downloaden!

Houten gereedschapskist makenDe voorbeeld bouwtekening voor een tweepersoonsbed kan je hier uitproberen>>

Deze bouwtekeningen zijn afkomstig uit de bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Hij is al jaren een ervaren timmerman en hij heeft al 10.000 bouwtekeningen gemaakt. Dit zijn stuk voor stuk werktekeningen van goede kwaliteit. Bij de meeste bouwtekening tref je een schets om de eindresultaat zo goed mogelijk aan te geven. Hierdoor kan je makkelijk de gewenste bouwtekening uitzoeken.

Omdat dit pakket bevat verschillende bouwtekeningen op verschillende niveaus, kan hier iedereen makkelijk uit de voeten. Dus ook als je een beginnende of een ervaren klusser bent vind je hier projecten die je zelf kunt maken. Bovendien zijn deze tekeningen heel overzichtelijk en geleverd met handleidingen, zodat je altijd weet wat je nodig hebt en waar je naar toe moet werken.

Bij het bestellen van het pakket van Fred Schouten krijg je ook gratis support. Als je al een goede beeld hebt over je toekomstige gereedschapskist, dan kan je aan de slag.

Wil je meer weten?

Bezoek dan de website van Fred Schouten! Klik hier>>

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *