Houten schuur bouwen? Klik hier voor een gratis bouwtekening!

door | augustus 29, 2016

Houten schuur bouwenEen houten schuur bouwen geeft veel mogelijkheden. Je kunt er fietsen in zetten, gereedschappen opbergen of een hobby ruimte van maken. In het bezit zijn van een schuur zorg je ervoor dat je minder spullen hebt in je huis. Waardoor je huis groter lijkt en netjes wordt. Bovendien een goed gemaakte schuur verhoogd de waarde van je huis.

Om een schuur te bouwen heb je twee mogelijkheden. Je kunt het maken van bakstenen of van hout. Om een schuur van bakstenen te maken eist vakkundigheid, namelijk moet je kunnen metselen.

Tegenover een stenen schuur is een houten schuur makkelijker om zelf te maken.

Hoe je dit kunt realiseren? Lees je verder op deze pagina.

 

De wettelijke regels om een gebouw te plaatsen

Onafhankelijk dat je een koophuis of een huurhuis hebt zijn de meeste regels geldig in het algemeen. Er is echter één verschil. Heb je een huurhuis? Dan moet je eerst toestemming vragen aan het huis eigenaar. Houd er rekening mee dat als je gaat verhuizen moet je waarschijnlijk de schuur weer afbreken.

Verder zijn er algemene regels van het gemeente. Volgens deze regels mag je maximaal 1/3 van je achter tuin bebouwen. Wil je een schuur in je voortuin plaatsen? Dan is het verstandig om dit eerst met het gemeente te overleggen.

Houten schuur bouwen of kant en klaar kopen?

Als je een houten huisje wilt hebben dan kan je dit zelf maken met een bouwtekening. Het is ook mogelijk om een zelfbouw pakket aan te schaffen, een schuur laten maken of eentje kant en klaar kopen.

De voordeel van zelf een schuur maken is dat je alles zelf kunt bepalen. Van de houtsoort en de maten tot de vorm en het hout afwerken ben je helemaal onafhankelijk. Deze vrijheid heb je niet meer met een zelfbouw pakket.

Maar het is ook mogelijk om al het werk uit de hand te geven. Hier moet je rekening mee houden dat je wat meer geld kwijt ben vanwege de arbeidskosten maar. Toch is dit wel te overwegen valt als je nog nooit hebt geklust. Namelijk voor een schuur bouwen heb je wat ervaring nodig en het is erg handig als je al bekend bent met houtbewerken. Bovendien ben je sneller klaar.

Zo doe je het stap voor stap en houten schuur bouwen

 • Bepaal eerst de plaats waar je de schuur wilt neerzetten.
 • Meet de ruimte op en bepaal ook de maten van de schuur.
 • Hou er rekeningen mee met het positionering van de deur en eventueel de ramen. De minimale maat van de deuropening is 90 cm.
 • Kies de houtsoort uit die je wilt gebruiken.
 • Zorg voor een goede bouwtekening.
 • Maak de fundering van stenen, hout of beton. Plaats een schuur nooit zomaar op het zand want door de verzakking kunnen ramen en de deur niet meer dicht en er komt spanning staan op bepaalde punten ven de schuur.
 • Gebruik kwalitatief goede gereedschappen en vergeet niet dat goedkoop is op de lange termijn duurkoop.

Fundering

De drie verschillende manieren om een fundering te maken vind je in de artikel Zelf tuinhuisje maken.

Wil je zelf een houten schuur bouwen?

Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een goede bouwtekening. Op internet kom je veel bouwtekeningen tegen maar let wel op! Helaas zijn er bouwtekeningen die niet compleet of onduidelijk  zijn.

Met de juiste bouwtekening verlicht je je werkzaamheden. Jou project loopt lekker soepel en uiteindelijk heb je de gewenste en prachtige resultaat.

Houten schuur bouwen – bouwtekening downloaden!

Houten schuur bouwen

 

Klik hier voor de gratis bouwtekening>>

De bovenstaande bouwtekening is afkomstig uit de bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Hij is al vele jaren een gepassioneerde klusser en hij heeft al 10.000 bouwtekeningen gemaakt. Dit pakket wordt nog steeds uitbreid met nieuwe ideeën.

Hij weet veel van houtbewerken en zijn tekeningen maakt hij voor klussers op elk mogelijke niveaus.

Het maakt dus niet uit of je een beginner of een ervaren timmerman bent.  Je zult hier altijd passende bouwtekeningen vinden voor je actuele doe-het-zelf project.

De bouwtekeningenpakket van Fred is een echte aanrader voor iedereen die graag zijn eigen huis bijklust. Of wie zijn huis of tuin wilt vullen met mooie, unieke meubels.

Deze bouwtekeningen zijn van goede kwaliteit, overzichtelijk en ze zijn geleverd met een handleiding. Zo weet altijd hoe het in elkaar zit en hoe je het moet maken.

Wat vindt je in dit pakket?

Er zitten verschillende bouwtekeningen in dit pakket van bedden, tafels, bureaus, stoelen, banken, tv meubelen, kasten, buitenkeukens, schuur, tuinhuisje, konijnenhok, kippenhok, hondenhok, overkapping, carport…etc.

Het is te veel om op te noemen!

Als bonus heeft Fred speciaal voor steigerhouten liefhebbers, specifieke bouwtekeningen gemaakt: “Steigerhouten Tuinmeubelen Gids”.

Steigerhout is tegenwoordig heel populair en wordt vaak gebruikt vanwege zijn sterkte, duurzaamheid, kwaliteit en uitstraling.

Dus ook als je op zoek bent voor een bouwtekening om een houten schuur te bouwen kan je uitstekend gebruik maken van deze mooie en nuttige tekeningen.

Om meer weten te komen ga naar de website van Fred Schouten>>

Freds bouwtekeningen Banner-320-50

 

 

 

 

2 gedachten over “Houten schuur bouwen? Klik hier voor een gratis bouwtekening!

  1. Takacs Bericht auteur

   Bedankt voor uw reactie en ik hoop dat het tuinhuisje goed gelukt is. Inmiddels hebben we onze eerste salon klaar, die als blokhut begon maar een luxe gebouw is geworden. Foto’s en filmpjes zijn op de FB pagina geplaatst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *