Meubels van paletten maken is een goedkope manier om aan sfeervolle meubels te komen!

door | februari 26, 2017

Meubels van paletten Meubels van paletten maken is eenvoudig, dus je kunt dit ook zonder ervaring in elkaar zetten. De grootste voordeel van paletten dat ze al een stevige constructie hebben. Vooral omdat in het algemeen paletten gebruikt worden om goederen van A naar B te verplaatsen. Daarom kunnen die een goede basis vormen voor een aantal projecten.

Met stapelen en / of zagen geef je de vorm van de gewenste meubelstuk. Als je de juiste bouwtekening gebruikt is het in het ware een kinderspel om bijvoorbeeld een bank of hoekbank van te maken. Paletten meubels kan je naar wens afwerken of naturel laten. Paletten meubels zijn uitstekend in de tuin of binnenhuis te plaatsen.

Op deze pagina vind je tips en tops over de mogelijkheden van paletten.

Meubels van paletten maken voor in de tuin

Een tijd geleden waren palet meubels nog niet zo populair maar gelukkig gaat dit veranderen. Paletten worden steeds vaker gebruikt als bouwmateriaal. Meubels gemaakt van paletten zijn heel goed te combineren met verschillende stijlen.

Je kunt pallets gebruiken voor een longebank voor twee personen. Maar je kunt er meerdere pallets tegen aan schuiven en een hoekbank van maken. Met op maat gemaakte, gekleurde kussens heb je in een paar dagen een echte blikvanger in je tuin. Daarnaast kan je van twee pallets op elkaar gestapeld, een salontafel op wieltjes erbij neerzetten.

In dezelfde stijl maak je met een handomdraai een aantal bloembakken erbij voor de gezelligheid. Hiervoor gebruik je een pallet waar je een stuk af kunt zagen in de gewenste maat.

Je huis inrichten met pallets

Ook binnen in huis doen paletten het goed. De meest populaire meubelstuk is een paletten tweepersoonsbed. Maar ook goed afgewerkte banken en salontafel kunnen in de woonkamer een gezellige sfeer brengen.

Maak eens een eettafel of een kast van paletten! Als je de paletten uit elkaar haalt dan kan je hiervan ook een prima stoel van maken. Voor een authentieke tint spijker je de planken van de pallets op de muur, achter de tv. Je zult aangenaam verast zijn van de resultaat.

Er zijn heel veel manieren hoe je goedkope en gebruikte pallets kunt hergebruiken om er nieuwe meubels te maken.

Soorten en maten van paletten

Meubels van palettenTegenwoordig zijn er paletten gemaakt van verschillende materialen, zoals kunststof, piepschuim, karton en natuurlijk van hout. Om meubels van paletten te maken heb je de houten variant nodig.

Paletten hebben geen hoge kwaliteit, dit zijn tenslotte van vurenhout, maar dat merk je ook aan het prijs. Voor maar paar euro kan je houten paletten aanschaffen. Op internet vind je zelf gebruikte paletten voor maar €2 – €3. Let wel op dat er geen houtrot aanwezig is in de materiaal wat je wilt benutten voor meubels!

Wat de maten betreft heb je ook genoeg keuze mogelijkheden in de gespecialiseerde zaken. De meest gangbare maten zijn de Europese  paletten: Europallet, 80×120 cm. Amerikaanse paletten hebben de afmetingen van 100×120 cm.

Dit wordt vooral gebruikt in ons land door veel supermarkten, bijvoorbeeld  de Albert Hein. Maar er zijn ook nieuwe pallets verkrijgbaar met diverse afmetingen.

Paletten bewerken

Meubels van palettenZoals ik het eerder heb vermeld zijn de houten pallets meestal gemaakt van vurenhout. Dit soort hout splint heel erg dus zorg ervoor dat je het hout goed opschuurt.

In ieder geval heb je hier de volgende gereedschappen nodig: schuurmachine en schuurpapier ( voor de hoeken). Verder gebruik je nog een zaag of zaagmachine, accuboormachine, schroeven en eventuele lak om af te werken. Meubels van paletten maken is een uitstekende manier om met weinig geld je huis een nieuwe uitstraling te geven.

Wil je meer weten over houtbewerken en bouwtekeningen?

Bezoek dan de Website van Fred Schouten! Klik hier!

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Meubels van paletten maken is een goedkope manier om aan sfeervolle meubels te komen!

  1. Marie de Jonge

    Bedankt voor het delen van dit leuke artikel over palletmeubels. Ik heb zelf ook veel pallets aan onze verbouwen overgehouden en wil hier graag wat leuke meubels van maken. Wellicht dat een salontafel een goede optie is. Ik ga nog even verder op zoek naar inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *