Wil je een nachtkastje maken en heb je meer tijd dan geld? Doe het dan lekker zelf!

door | februari 17, 2017

Nachtkastje maken Een nachtkastje maken is geen moeilijke klus en iedereen kan hiermee aan de slag gaan. Je hoeft verder geen specifieke kennis voor te hebben en zelfs jaren lange ervaring is geen vereiste.

Met een nachtkastje maak je je slaapkamer niet alleen gezelliger en leuker maar die is ook een nuttige plek voor allerlei kleine spulletjes. Hij heeft dus een handige functie naast je bed. Je kunt er een nachtlampje op zetten en ook andere spulletjes die je vlak voor het slapen gaan nog even in je handen hebt gehad. Zoals boeken, tijdschriften, een bril, medicijnen of een glas water. Het is niet voor niets een onmisbaar element uit elke slaapkamer.

Als je zelf gaat klussen dan kan je ook heel makkelijk alles naar je eigen wens maken. Je bent dan niet afhankelijk van de gangbare trend van dat moment. Meestal zijn er bepaalde kleuren en stijlen die werkelijk in alle winkels te verkrijgen zijn maar er is weinig ruimte om ervan af te wijken. Zo heeft elk jaar en elke seizoen zijn eigen stijl die de markt beheerst. Met eigen onderwerpen kan je natuurlijk eindeloos variëren.

Houtbewerken is een leuke vak en met behulp van een goede bouwtekening kan je haast alle nodige meubels voor je zelf maken.

Op deze pagina vind je een gratis bouwtekening als voorbeeld die je direct kunt gebruiken voor je volgende project.

Voorbereidingen van een nachtkastje maken

Het is wel de bedoeling dat je een keuze gaat maken uit de vele mogelijkheden, hoe je nachtkastje precies eruit komt te zien. Zoals de vorm, de kleur en ook de materiaal van je werkstuk is hiervan belang. Dus laat je fantasie maar gaan en bedenk je ideale nachtkastje. Je kunt zelfs een nachtkastje maken van pallets.

  • Bij elke project is de eerste en de belangrijkste stap is om de maten goed op te meten. Je wilt natuurlijk niet iets maken dat uiteindelijk te groot of te klein is. De meest handige hoogte voor een nachtkastje is eindelijk de hoogte van je bed of iets hoger. Te laag of juist te hoge kastjes zijn minder prettig en de kans is groot dat je dit ook niet lang wilt gebruiken vanwege gebruikingsongemakken. Bijvoorbeeld kan je de wekker niet zien als je in bed ligt omdat die onder de matrashoogte zit.
  • Bepaal dus hoe groot het nachtkastje moet worden en wat is jouw voorkeur voor de indeling? Hierbij kan een bouwtekening jouw helpen met nieuwe ideeën. Omdat je alle nodige laadjes, plankjes met of zonder deurtje kunt plaatsen wat je maar wilt helemaal naar behoefte. Zelfs de maten van de bouwtekening kan je aanpassen als je maar rekening houdt met de verhoudingen van de maten.
  • Dan is het weer tijd om materialen aan te schaffen. Op de bouwtekening staat wat je nodig zult hebben en ook de precieze maten van planken zijn vermeld. Maar voordat je inkopen doet moet je weten welk soort hout je wenst te gebruiken. Bij Hout kopen vind je meer informatie over houtsoorten en eigenschappen. Voor een mooi en sterk resultaat volg de instructies van de bouwtekening nauwkeurig op!

Hoe maak je een nachtkastje?

Let wel op bij het uitkiezen van een bouwtekening! Helaas zijn niet alle werktekeningen geschikt om te gebruiken wat je tegenkomt op internet. Met een incompleet of  onduidelijke bouwtekening scoor je alleen maar problemen en dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Bij meubels maken komen verschillende zaken bij te kijken zoals houtverbindingen, houtafwerking, schuren en verven. Je hebt ook goede gereedschappen nodig die je op de juiste manier moet gebruiken.

De houtverbindingen in het nachtkastje kan je maken door middel van schroeven als je de kast daarna met een dekkende kleur verft. Anders zijn de schroefkoppen zichtbaar. Bij het gebruiken van deuvels zal je hier geen last van hebben.

 

Nachtkastje maken – Bouwtekening downloaden!

Nachtkastje maken

 

Hier kan je de gratis bouwtekening bekijken>>

Deze bouwtekening is afkomstig uit het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Hij is al vele jaren een gepassioneerde timmerman en hij heeft al 10.000 bouwtekeningen gemaakt. Deze bouwtekeningen zijn van goede kwaliteit en heel overzichtelijk.

Ze zijn elk met handleidingen geleverd zodat je altijd weet wat je nodig hebt en waar je naar toe moet werken. Dit pakket bevat diverse bouwtekeningen op verschillende niveaus, ze zijn geschikt voor beginners en ook voor gevorderde houtbeverkers. Bij het bestellen van dit pakker geeft Fred gratis support. Dus mocht je vastlopen met een project dan kun je Fred altijd om advies vragen.

Een goede bouwtekening kan dit project goed begeleiden. Het zorgt ervoor dat je stap voor stap je werkzaamheden uit kunt voeren. Dus ook als je nog geen ervaring hebt met doe-het-zelf bezigheden kan je met deze manier een nachtkastje maken.

 

Inhoud van de 10.000 bouwtekeningen pakket

Je kunt je weleens afvragen of je zo veel bouwtekeningen nodig hebt? 10.000 is natuurlijk een groot aantal! In een keer is het ook veel maar dan ben je ook in de toekomst altijd goed voorbereid voor elke kluswerk met hout. Bovendien kom je veel goedkoper uit als dan als je een voor een bouwtekeningen zou  laten maken.

Wat voor klus zich ook voordoet met de jaren, je zal altijd een passende bouwtekening bij de hand hebben. Dit is ook een ideale manier om jezelf op te leidden tot een ervaren houtbewerker. En dat doe je zo, dat je eerst met de alle makkelijkste project begint en naarmate je steeds meer weet ga je complexere objecten realiseren.

Dit pakket bevat allerlei bouwtekeningen voor houten projecten.

  • Zoals houten meubels: bedden, kasten, keukens, banken, tafels, stoelen, bureaus, tv meubels…etc.
  • Voor in de tuin: tuinhuisjes, blokhutten, speelhuisjes, boomhutten, carports, overkappingen, kippenhokken, konijnenhokken, schuttingen en nog veel meer.
  • Als bonus is er ook de Gids van Steigerhouten Tuinmeubelen!

Voor elk doe-het-zelf-er is dit een waardevolle verzameling. Hier kan je makkelijk ideeën opdoen als je fantasie even zijn grens heeft bereikt. Op de meeste bouwtekeningen vind je een schets om een eindresultaat te bekijken. Dit maakt de keuze eenvoudiger want dan zie je gelijk hoe het eruit zal zien.

 

Wil je meer weten?

Bezoek dan de website van Fred Schouten! Klik hier>>

*

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *