Schuur bouwen voor een goed georganiseerde en opgeruimde tuin? Weet jij niet hoe je het moet aanpakken? Klik snel hier voor informatie!

door | juli 15, 2016

Schuur bouwen Wil je een schuur bouwen?

Als je zelf een schuur gaat bouwen dan heeft dat zeker een aantal voordelen. Jij hebt namelijk alles in eigen handen vanaf het begin tot het eind en je hoef je niet aan te passen aan een bepaald bouwpakket.

Er zijn twee gangbare manieren om een schuur te bouwen. Je kunt het van stenen maken, wat  natuurlijk erg duurzaam, maar ook heel kostbaar is. Want stenen kosten veel geld en metselen is een echte vakwerk die veel ervaring eist.

Of maak je een schuur van hout, die makkelijker, goedkoper en sneller is voor een doe-het-zelver.

Om je eigen schuur te bouwen hoef je geen geschoolde timmerman te zijn. Enkele ervaring zal je al vooruit helpen. Een schuur is een groot object waar sommige regels goed toegepast moeten worden. Daarom is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan bepaalde punten.

Je wilt, neem ik aan, geen schuur maken die een slechte constructie heeft en met een redelijke windslag of storm omver wordt geblazen. Het is ook een zegen als de schuur niet alle kanten lek is als een mandje.

Bovendien is het ook mooi meegenomen als jouw schuur leuk en professioneel eruit ziet. Echt om trots op te zijn!

Hoe je dit kunt realiseren? De antwoord op deze vraag vind je verder op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van zelf schuur bouwen?

Schuur bouwen Je kunt een schuur natuurlijk ook kopen of laten maken, alleen dat kost heel veel geld. Je bespaart namelijk de arbeidsloon als je kiest ervoor om je schuur zelf te bouwen. Zo ben je ook vrij in om materialen te kopen daar waar het goedkoper is of net een actie is aan het lopen.

Met de juiste keuze uit verschillende houtsoorten en houtverbindingen zorg je ervoor dat er kwalitatief een goed product ontstaat. Bij een kant een klare schuur heb je hier geen invloed op. Als je een wat goedkopere schuur koopt bij de bouwmarkt dan zie je dat het gemaakt is van zwakke en dunne materialen die maar enkele jaren meegaan. Het ziet er dus ook goedkoop uit!

Ook de uiterlijk, stijl en vorm van je schuur zijn heel belangrijk en die kan je volledig aanpassen naar je wensen en aan de omgeving. Wil je een schuur met een authentieke uitstraling? Maak dan er een veranda bij. Of heb je liever een werkplaats voor klussen of repareren, opbergplaats voor fietsen of tuinspullen? Een schuur bouwen zelf heeft het voordeel dat je hier allemaal rekening mee kunt houden.

Toch moet ik even bij vertellen dat zelf een schuur bouwen is niet voor iedereen mogelijk. Het eist wel wat handigheid, tijd en de behoefte om zelf iets te willen creëren. Maar als je nog niet veel hebt geklust en heb je hier ontzettend veel zin in, doe je er verstandig aan om met een maatje aan je zij aan het werk te gaan. Een schuur bouwen is trouwens een enorm leerzame project en met de hulp van goede bouwtekeningen vergroot je de kans op slagen.

Zijn er regels voor om een schuur te bouwen?

Schuur bouwen Ja, dat zijn er inderdaad zeker en het is heel belangrijk dat je je goed informeert en deze regels naleeft. Hiervoor kun je kijken op de website van je plaatselijke gemeente en als je nog vragen hebt dan kan je dit via telefoon of email stellen.

De algemene regels gelden als het goed is bij alle gemeente maar er kunnen toch uitzonderingen voorkomen. Zo regel is bijvoorbeeld de VROM regel. Dit houdt in dat je maximum 40% van je grondoppervlakte mag bebouwen. Als je een klein tuintje hebt dan weet je nu al dat je maar een heel klein schuurtje mag neerzetten. Je mag dus in alle tijden minder dan de helft van je grond gebruiken om gebouwen neer te zetten.

Heb je een hele grote grond om je eigen huis heen? Dan gelden ook nog andere regels als je een grote schuur wilt plaatsten. Hoe groot je schuur maximaal mag zijn en waar die precies geplaatst mag worden is de vraag wat je goed moet overleggen om latere problemen te voorkomen. Voor grote gebouwen moet je ook bouwvergunning aanvragen.

Hoe bepaal je de locatie van je schuur?

Schuur bouwen Als je een super grote tuin hebt dan kan je zorgeloos aan je gang gaan ( mits je de regels kent), maar met een kleinere tuin is verstandig om de plek en de maten van de schuur goed te bepalen. Een schuur bouwen doe je namelijk niet voor even, maar meestal voor een langere periode. Het is dus niet handig als die dan in de weg staat, de deur moeilijk open en dicht kan en het is lastig om te passeren.

Ook kan een schuur voor meer schaduw zorgen in je tuin. In Nederland hebben we toch al maar een beperkte aantal zonnige dagen per jaar en als je van de zon houdt dan is het niet prettig als die niet of nauwelijks nog in je tuin schijnt. Plaats een schuur ook niet te dichtbij voor het raam want dan maakt die je huis te donker.

Besteed hier genoeg tijd voor en meet alles nauwkeurig op voordat je een besluit gaat nemen.

Voordat je begint, bereid je goed voor!

Schuur bouwen Na het bepalen van de locatie waar je schuur komt staan moet je de grond egaliseren. Om te voorkomen dat je schuur verzakt met de jaren kan je piketpalen in de grond slaan bij alle vier hoeken van de schuur en ook nog eens tussenin. Zo kom je aan alles bij elkaar 9 palen waar je met balken de vloer kunt bevestigen. Echter heb je hierbij de exacte maten van je schuur nodig! Een andere oplossing is om de vloer te verstevigen, is om een betonvloer te maken.

Voor een houten schuur bouwen is het onmisbaar om de nodige hout in te slaan. Kies voor een houtsoort die geschikt is voor deze project en laat de planken gelijk op maat zagen. Bij de plaatselijke bouwmark is dit zo gebeurd en zal voor jou veel tijd besparen. Het is dus erg handig als je weet hoeveel hout je nodig hebt en wat voor maten je de planken moet laten zagen? Dit is niet zomaar een hoofd reken sommetje en hier heb je bij een geschikte bouwtekening voor nodig. Zonder een deugdelijke bouwtekening is niet aan te raden om hieraan te beginnen. Hoe kom je aan een goede bouwtekening?

Neem dus de bouwtekening mee want daar staat vermeld hoeveel materiaal je nodig hebt en wat zijn de maten.

Wat heb je nodig voor een schuur bouwen?

Schuur bouwen Naast houtplanken zul je nog andere materialen nodig hebben, zoals schroeven, scharnieren, dakbedekking en dergelijke. Gebruik voor buiten altijd RVS metaal om roest tegen te gaan. Bij de dak kan je een plat of een puntdak maken. Voor platdaken wordt vaak EPDM dakbedekking gekozen en bij een puntdak kun je dakpannen, golfplaten of sneldekkers gebruiken.

Voor houtbewerken heb je gereedschappen nodig. Gebruik altijd goede kwaliteit gereedschappen ook als ze wat duurder zijn. Op de lange termijn zal je hier meer aan hebben. Ook de juiste gebruik en de onderhoud zijn erg belangrijk voor de levensduur van gereedschappen.

Afhankelijk wat je in je schuur wilt doen en plaatsen kun je ook van te voren waterleiding aanleggen. Elektriciteit aansluiten is het beste om achteraf te doen als je schuur al staat. Ook kan je kiezen voor extra isolatie materiaal om je schuur ermee te isoleren.

Als je schuur er eenmaal staat dan kan je die mooi afwerken en eventueel een ander kleurtje geven.  Met behandelen van olie, verf of beits zal de levensduur van je schuur verlengd worden. Let wel op dat je hierbij speciale buitenbeits of olie koopt.

Wat is de oplossing om een schuur te bouwen?

Schuur bouwen

Op internet vind je veel bouwtekeningen maar helaas zijn ze niet allemaal geschikt om te gebruiken. Sommige hiervan zijn onduidelijk of niet compleet en dat zal je niet echt vooruit helpen.

Fred Schouten biedt hier de oplossing met zijn 10.000 efficiënte bouwtekeningen. Ben je een beginnende of een ervaren klusser? Met de bouwtekeningen van Fred kan je goed uit de voeten. Zo weet je namelijk altijd wat je nodig hebt en waar je naar toe moet werken.

Bij het bestellen van het bouwtekeningen pakket worden die met handleidingen geleverd zodat je weet hoe het in elkaar zit en hoe je het kunt maken. Ook geeft Fred levenslange support. Kom je ergens niet uit met je kluswerk dan kan je Fred altijd om hulp vragen.

Zo veel bouwtekening vind je misschien overdreven, maar als je ze eenmaal binnen hebt dan kan je hier altijd gebruik van maken. Vanwege de enorme keuze kom je nooit bouwtekeningen tekort en deze tekeningen worden telkens weer bijgewerkt en aangevuld.

Over de inhoud van deze bouwtekeningen pakket kan ik vertellen dat je hier ongeveer alles kunt vinden wat je van hout maken kan. Zo zitten er bouwtekeningen bij van meubels, zoals bedden, kasten, tafels stoelen, bureaus, tv meubels… Om lekker van je tuintje te genieten vind je hier bouwtekeningen van: schuur, blokhut, boomhut, schutting, hoekbank, hondenhok, konijnenhok, kippenhok, kliko-ombouw, speelhuisje of carport. Het is een ware schatkist voor elk doe-het-zelf-er!

Om je verder te helpen vind je op deze pagina een bouwtekening als voorbeeld die je gratis kunt downloaden.
Hier vind je de gratis bouwtekening>>

 

Schuur bouwen – Bouwtekening downloaden!

Schuur bouwen

 

 

Heel veel plezier met al je klus werk!

Als je nog vragen hebt, stel dan hier onder!.

Klik hier om naar de website van Fred Schouten te gaan>>

 

 

Freds bouwtekeningen Banner-320-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *