Een steigerhout bed bouwtekening, uitleg en voorbereiding vind je hier!

door | juli 14, 2017

steigerhout bed bouwtekeningZoek je een steigerhout bed bouwtekening? Dan ben je op deze pagina op de juiste adres. Namelijk vind je hier bouwtekeningen voor allerlei soorten en maten van bedden.

Zo kan je snel en georganiseerd aan de slag om een tweepersoonsbed, hoogslaper, stapelbed, kinderbed, ledikant of wat je hartje maar begeert te maken!

Als kwaliteit bij jou hoog in de vaandel staat, dan deze uitleg en de bijhorende bouwtekeningen zullen jou uitstekend de weg wijzen in het bos van klussen. De instructies van de bouwtekening kan je makkelijk stap voor stap uitvoeren voor een stevige en mooie constructie.

Op deze pagina krijg je voldoende begeleiding en een steigerhout bed bouwtekening die je gratis kunt uitproberen.

Waarom heb je een steigerhout bed bouwtekening nodig?

Voordat wij ons op de details storten is het misschien handig om eerst aandacht aan te geven waarom je beter niet zonder voorbereiding aan het klussen kunt beginnen. Zonder een goede bouwtekening is de kans erg groot dat het mis gaat.

Namelijk je weet niet zomaar met welke maten je moet werken en hoe kort je de planken, balken en latten moet afzagen. Ook het monteren van het bed kan tegen vallen, zeker als je nog weinig of geen ervaring hebt met klussen.

Maar vergis je niet! Niet alle bouwtekeningen die je op internet tegen komt zijn goed genoeg om te gebruiken. Met een onduidelijke of incomplete bouwtekening kan je nog net zo goed de mist in gaan.

Het geliefde materiaal: het steigerhout.

 steigerhout bed bouwtekeningEr zijn vele houtsoorten gebruikt en ook verschillende plaatmaterialen  ingezet voor meubels maken. Maar  in de laatste jaren niets is zo populair geweest dan steigerhout zelf. Lees meer over houtsoorten>>

Dit robuuste stuk hout heeft de interieur smaak van velen binnenshuis en ook buiten in de tuin bepaalt. Niet voor niets natuurlijk is steigerhout zo populair. Het is sterk, mooi, makkelijk toepasbaar in vele onderwerpen, het heeft een robuuste uitstraling en ook nog eens betaalbaar. Ondanks dat steigerhout valt in de categorie naaldhout verdraagt het vocht beter dan grenen.

Maar met de keuze om steigerhout te nemen ben je er nog niet want bij de bouwmarkt worden tallozen soorten steigerhouten planken aangeboden. Van nieuwe tot gebruikte van onbehandeld tot geïmpregneerd steigerhouten planken is er een brede scala waar je nog behoorlijk over na kunt denken. De prijzen wijken ook min of meer af van de houtkwaliteit.

Meer over steigerhout vind je hier>>

Het bonus “boekje” van Steigerhouten Tuinmeubelen hoort ook bij de hoofdpakket van Fred Schouten, die bevat veel bouwtekeningen van speciale tuinmeubelen gemaakt van steigerhout.

Steigerhouten meubels kan je behandelen met olie, wax, beits of andere manieren. Voordat je dit doet moet je het hout goed schuren om het hout glad en splintervrij te maken.

Waar moet je aan beginnen om het bed van je dromen te maken?

Mijn bed is niet zomaar een bed! Hoor ik jou denken. En dat is het zeker weten NIET. Ik hoorde vaak mensen zeggen : eigen haard is goud waard. Maar wat mij betreft geld dit net zo goed voor het eigen slaap is de moeite waard. Een plek van zachtheid, rust, harmonie, liefde. Dit zorgt ervoor dat je de uitdagingen van de volgende dag weer aan kan. Een goede dag begint met een goede nacht die je hemels doorbrengt in je heerlijk bed.

Maar voordat je plat kunt gaan in je bed moet je eerst actie  ondernemen. Volg al deze stappen voor de voorbereiding.

  • Zoek de juiste bouwtekening uit. Het liefst uit het pakket van Fred als je de zekere van de onzekere neemt. Je kunt de maten van de bouwtekening ook aanpassen als je dit maar verhoudingswijs doet.
  • Zorg voor goede kwaliteit gereedschappen. Je hebt niet de allerduurste voor nodig en voor een bed maken hoef je ook niet een brede scala van allerlei gereedschappen aan te schaffen. Check het hier even>>
  • Aan de informatie van de bouwtekening kan je hout halen die je al op de juiste maat kunt laten zagen. Dit is handig en sneller voor later want het scheelt al wat werk.
  • Om houtverbindingen te maken heb je schroeven en lijm nodig. Wanner welke van toepassing is hangt ervan af hoe je het bed wilt verven. Als je geen dekkende verf gebruikt moet je opletten dat de schroefkoppen niet zichtbaar blijven. In dit geval is het gebruik van deuvels van belang.

steigerhout bed bouwtekening

Hoofdeinde maken voor je bed!

Er zijn verschillende redenen waarom je een hoofdeinde wilt maken voor je bed. Het is natuurlijk heel decoratief  en ook nog eens praktisch. Omdat je kunt hier ook handige opbergvakjes in maken. In deze opbergvakjes kan je bijvoorbeeld s’avonds je telefoon opladen, je lievelingsboek of bril inzetten.

Als je de hoofdeinde zelf maakt dan hoef je geen compromis te sluiten want dan bepaal je zelf de kleuren, de vormen en maten. Maar met een kant een klare hoofdeind kan gebeuren dat je niet alles naar je zin hebt en zijn de vakjes misschien te klein en daarom kan je die niet gebruiken. Bovendien zijn beter gemaakte hoofdeinden ook nog erg prijzig.

Het is een belangrijke punt dat de hoofdeinde muurvast zit. Eentje die wiebelt en in elk moment op je kan vallen is geen succes. Daarom is een bouwtekening ook voor je bed hoofdeinde maken een must have!

Bouwtekeningen downloaden!

Om zelf te ervaren hoe deze bouwtekeningen werken kan je hier een gratis uitproberen!

Deze bouwtekening is afkomstig uit de bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Hij is al vele jaren een ervaren houtbewerker en hij heeft al 10.000 bouwtekeningen gemaakt van meubels en alle andere denkbare onderwerpen wat je van hout maken kunt.

Deze bouwtekeningen zijn van goede kwaliteit en heel overzichtelijk. bij het bestellen worden ze met handleidingen geleverd zodat je altijd weet wat je nodig hebt en waar je naar toe moet werken.

Vanwege de vele diverse projecten en verschillende uitvoeringen zijn deze bouwtekeningen uitermate geschikt voor beginnende maar ook gevorderde klussers. Zelfs meerdere steigerhout bed bouwtekening vind je hier tussen zitten!

Als je hindernissen ondervindt tijdens je doe-het-zelf project kan je Fred altijd om advies vragen. Hij geeft namelijk gratis support bij zijn fantastische verzameling van werktekeningen.

Wil je weten wat de ervaringen zijn van anderen? Bezoek dan de website van Fred Schouten! Klik hier>>

Veel plezier met je kluswerk!

Heb je vragen of opmerkingen? Zet die hier onder!

 

Categorie: Bed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *