Steigerhout bed maken kan je lekker zelf. Heb je hulp en een bouwtekening nodig? Klik snel hier!

door | juli 18, 2016

Steigerhout bed makenSteigerhout bed maken is een goede oefening voor beginnende klussers. Hier heb je namelijk geen jaren lange opleiding en ervaring voor nodig. Maar het is verstandig om een goede bouwtekening uit te zoeken.

Helaas komt het vaak genoeg voor dat bouwtekeningen op internet niet compleet of onduidelijk zijn. Hierdoor zal je doe-het-zelf project niet goed verlopen en heb je een minder mooie resultaat.

Met de juiste bouwtekening krijg je genoeg ondersteuning en begeleiding om dit project probleemloos uit te voeren. Op deze pagina vind je hier hulp bij en een bouwtekening die je direct kunt gebruiken.

Steigerhout bed maken-Bouwtekening downloaden!

Steigerhout bed maken

Klik hier voor de gratis bouwtekening>>

Deze bouwtekening is afkomstig van de bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Hij is al vele jaren een ervaren en gepassioneerde timmerman. Hij heeft al 10.000 bouwtekeningen gemaakt en hij is nog steeds bezig om nieuwe tekeningen toe te voegen aan zijn bouwtekeningen pakket. Zijn bouwtekeningen zijn van goede kwaliteit en gedetailleerd.

Ze zijn geleverd met handleidingen zodat je altijd weet wat je nodig hebt en waar je naar toe moet werken. Hij heeft ook bouwtekeningen gemaakt speciaal voor steigerhout, de Steigerhouten Tuinmeubelen Gids. Deze gids hoort als bonus bij de hoofdpakket van 10.000 bouwtekeningen.

Steigerhout is heel populair tegenwoordig en overal kom je steigerhouten meubels tegen. Omdat die nauwelijks onderhoud nodig heeft is een geliefde materiaal binnen in het huis en ook voor buiten in de tuin.

Steigerhout bed maken stappenplan.

Steigerhout bed maken Zorg voor een goed plan oftewel bouwtekening. Als je dit al hebt, dan weet je namelijk waar je aan moet beginnen. De bouwtekeningen kan je ook naar wens aanpassen als je maar rekening houd met de verhoudingen van de maten.

Volg de instructies van de bouwtekening stap voor stap op!

Ga dan aan de slag met een meetlint en neem de maten goed op van de kamer waar je het bed wilt plaatsen. Je kunt het zo gek maken als je maar wilt, maar het moet wel passen. Hou rekening met deuren en ramen en hou de nodige loopruimte vrij. Jij raakt namelijk snel uitgekeken op meubels die alle ruimte innemen en in de weg staan.

Aan de hand van de bouwtekening kan je hout bestellen of zelf ophalen. De maten van de steigerhouten planken zijn meestal 3 cm dik en 19,5 cm breed met een lengte vanaf 1 meter. Ook de geschaafde planken hebben de maten van 3,2 cm bij 20 cm. Dit kan verschillen bij de verschillende bouwmarkten.

Het meest aan de hand liggende keuze is om de planken gelijk op maat te laten zagen. Dit zal je later tijd en extra werk schelen.

Om de klus te klaren heb je gereedschappen nodig. Om een indicatie te geven vind je hier een overzicht>>

Welke steigerhouten planken heb je nodig?

Steigerhout bed maken Voordat je materialen gaat aanschaffen moet je eerst goed bij nadenken, welke houtsoort je wilt gebruiken voor je project. Steigerhout is een uitstekende keuze voor talloze kluswerk, of je nou meubels of een tuinhuisje wilt maken. Dit is sterke, duurzame en op zich is het makkelijk onderhouden houtsoort.

Maar als je denkt dat je keuze al gemaakt hebt, dan kan je misschien toch onzeker worden als je in de bouwmarkt je planken wilt ophalen. Namelijk vind je hier ook nog eens een brede scala van allerlei manieren aangeboden hout zoals behandeld of onbehandeld planken.

Steigerhout planken die geïmpregneerd zijn, hebben weinig tot geen onderhoud nodig en die zijn al beschermd tegen vocht. Echter is dit niet voldoende tegen vieze vlekken.

Ruwe steigerhouten planken zonder behandeling kunnen wel geschaafd zijn, die dan de verdere behandeling vele malen makkelijker maken. De oppervlakte van geschaafde steigerhout planken voelt gladder aan en hierdoor hoef je deze niet meer te schuren.

Gedroogd steigerhout heeft nog de voordeel tegenover de verse versie dat die minder gaat krimpen. Hout die veel werkt kan krom trekken en ziet er minder mooi uit.

Nieuwe of gebruikte planken?

Steigerhout bed maken Om de keuze volledig te beschrijven moeten we nog over nieuwe en gebruikte steigerhouten planken hebben. Want steigerhout komt natuurlijk niet van de “steigerhout boom” af maar juist van de steigers van de bouwindustrie.

Daarom kan je ook gebruikte steigerhouten planken kopen die met verwerken tot meubels een tweede leven krijgen binnen of buiten huis. Hier hangt ook verschillende prijskaartje aan afhankelijk van de kwaliteit van de planken. Zo zijn er standaard of top kwaliteit gebruikte planken waarvan de geborstelde uitstekend geschikt zijn als interieurbouw voor stoelen, tafels of banken. Dus ook steigerhout bed maken is gebruikt steigerhout een uitstekende keuze.

De nieuwe steigerhout planken zijn goed te gebruiken bijvoorbeeld voor schuttingen. Nieuw steigerhout is goedkoper dan de gebruikte variant en het gaat ook langer mee doordat die net van de dennenboom komt. De hoofdreden dat gebruikt steigerhout toch duurder is dan nieuw, dat er enkele jaren overheen gaan voordat het hout gebruikt genoemd mag worden. Hierdoor is er ook veel minder gebruikt hout op voorraad bij de bouwmarkten dan nieuw.

Aanrader…

Om je project tot een mooie resultaat te brengen en de plezier in klussen niet te laten bederven raad ik je aan om de bouwtekeningen van Fred Schouten te gebruiken. Hij heeft een ruime keuze in zijn bouwtekeningen pakket voor iedereen . Of je nou een ervaren of een beginnende klusser bent, hier vind je bouwtekeningen die bij jou wensen passen.

Het is ook niet gek want er zitten er maar liefst 10.000 bouwtekeningen in dit pakket. Ook voor een steigerhout bed maken kan je terecht bij Fred Schouten.

Wat zitten er nog meer in zijn pakket? Eigenlijk alles wat je maar van hout maken kan: bedden, kasten, bureaus, tafels, banken, stoelen, tv meubels… Maar ook speelhuisje, tuinhuisje, carport, boomhut, blokhut, schutting, konijnenhok, kippenhok, hondenhok, kliko-ombouw… etc.

Door de juiste bouwtekeningen te gebruiken bespaar je jezelf veel problemen maar ook geld, tijd en energie.

 

Klik hier om naar de website van Fred Schouten te gaan>>

 

Ik wens je veel plezier en een schitterede resultaat toe!

Heb je nog vragen?

Stel ze hier onder!

 

Freds bouwtekeningen Banner-320-50

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *