Zelf meubels maken? Hoe wat een waar? Met de juiste bouwtekeningen vanaf nu is dit geen probleem meer.

door | juni 7, 2016

Zelf meubels makenWil je zelf meubels maken? Met een goed ontwerp en duidelijke handleiding kan je op je gemak je eigen meubels maken. De voordelen van zelf meubels maken zijn dat je met weinig geld een uniek product maakt in de stijl en de formaat die je nodig hebt.  Je kunt je huis en tuin met je eigen gepersonaliseerde meubels invulling geven. De kosten bepaal je ook zelf. Met gebruik maken van sloophout of pallets kost het bijna niets om een bed, tafel of een bank maken. Als je het hout goed schuurt en afwerkt ziet de eindresultaat zeker niet goedkoop eruit.

Zonder een goede bouwtekening is echter niet aan te raden om met de klus te beginnen. Daarom vind je ook op deze pagina een gratis bouwtekening om uit te proberen.

Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is de halve succes! Daarom moet je deze stappen serieus nemen ongeacht met welke project je je bezig houdt.

  • Voordat je begint bepaal eerst de maten van de meubel en waar je die wilt gaan plaatsen. Je kan meubels maken voor in je tuin of in je slaapkamer, woonkamer of badkamer. Qua bouwtekening maakt het niet zo veel uit maar let wel op de materiaal keuze en de afwerking!
  • Kies de juiste bouwtekening zorgvuldig uit want dit is de basis van je project en het is bepalend voor de resultaat.
  • Aan de hand van de bouwtekening kan je materialen halen en hout kopen. Neem je bouwtekening mee naar de bouwmarkt en laat gelijk alles op maat zagen. Hier zal je later profijt van hebben en hoef je niet telkens weer planken zagen.
  • Zorg voor goede kwaliteit gereedschappen. Niets is vervelender dan midden in je kluswerk stil moeten staan omdat je boor of zaagtafel niet doet.
  • Let goed op de veiligheid voor jezelf en anderen!

Ga hiermee aan de slag!

Zelf meubels maken is vele malen makkelijker als je de juiste bouwtekeningen in je bezit hebt. Het is erg belangrijk dat de werkstuk goed in elkaar zit en sterk genoeg is. Bijvoorbeeld als je een bed maakt, wilt natuurlijk niet midden in de nacht op de grond belanden.

Maar kijk wel uit dat niet alle bouwtekeningen die je tegenkomt op internet zijn hier geschikt voor. Helaas zijn sommige bouwtekeningen niet compleet of onduidelijk gemaakt. Dit levert stres op en  heeft een slecht invloed op de eindresultaat.

Wil je je doe-het-zelf project succesvol afronden? Met een goede bouwtekening bespaar je veel tijd, geld en energie. Betrouwbare bouwtekeningen vind je bij timmerman, Fred Schouten.

Maak je eigen unieke meubels in een plaats van de massa productie, die veel te duur of is zwak van kwaliteit! Zelf bespaar ik al jaren duizenden euro’s aan zelf gemaakte meubelen.

Inhoud van de bouwtekeningen pakket

Dit pakket bevat heel veel verschillende bouwtekeningen gebaseerd op hout. Hier kan je ongeveer alle meubels maken wat in een huishouding maar nodig kunt hebben zoals bed, tweepersoonsbed, stapelbed of hoogslaper , bank, kast, TV kast, inloopkast, kledingkast, tafel, keuken en bureau.

Ook kan je je tuin op pimpen en gezelliger maken met een tuinhuisje, carport, overkapping, speelhuisje voor de kinderen of een lekkere hoekbank met een tuintafel. Het geeft dit een lekkere sfeer en het ruimt ook netjes op.

Hou je van dieren? Met dit pakket maak je makkelijk een kippenhok of een konijnenhok voor je favoriete dieren. Ook  een hondenhok is zo gemaakt voor je beste maatje.

Verder zijn er ook nog bouwtekeningen om een trap, kliko-ombouw, schutting of boomhut te maken.

Als bonus bovenop krijg je bij je bestelling een gids voor Steigerhouten Tuinmeubelen.

Zelf meubels maken? Bouwtekening downloaden!

 

Zelf meubels maken

Klik hier voor de gratis bouwtekening>>

De bovenstaande bouwtekening is afkomstig van de bouwtekeningpakket van Fred Schouten. Hij is al vele jaren een gepassioneerde timmerman en heeft inmiddels 10.000 bouwtekeningen gemaakt.

Omdat Fred nog steeds actief is en hij maakt regelmatig nieuwe bouwtekeningen komen nog steeds meer ontwerpen erbij. Bovendien geeft hij levenslange support. Zou jij ergens vastlopen met je klus werk, dan kan je Fred altijd om advies vragen.

Alle bouwtekeningen zijn zo ontworpen dat ze door doe-het- zelvers uitvoerbaar zijn. Dit betekend dat je geen specifieke kennis en speciale machines nodig hebt. Met de minimale gereedschappen zoals een decoupeerzaag en een boormachine kan je de meeste klussen klaren.

Deze bouwtekeningen zijn gedetailleerd en van goede kwaliteit. Ze zijn met handleidingen geleverd zodat je  altijd precies weet wat je nodig hebt en waar je naar toe moet werken.

Ik wens je alvast hier veel plezier mee!

 

Freds bouwtekeningen Banner-320-50

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *